به گزارش قدس آنلاين به نقل از تسنیم، در حالی که انتشار خبرهایی از توافق روسیه و عربستان در مورد همکاری در بازار جهانی نفت، در روز دوشنبه موجب تقویت قیمتها شد و تجار بار دیگر به گمانه زنیها درباره احتمال فریز نفتی پرداختند، اما این اخبار فاقد هرگونه اهمیت واقعی بود.
هیچ تعهد واقعی ای نسبت به فریز تولید نفت از سوی تولید کنندگان دیده نمیشود، و خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان گفته، آنها عجله ای برای محدود کردن تولید ندارند، هرچند که احتمال محدود شدن تولید در آینده وجود دارد.
اما در شرایط فعلی میتوان این سوال را مطرح ساخت که همکاری مشترک عربستان و روسیه برای رصد وضعیت بازار نفت چه معنا و مفهومیمیتواند داشته باشد؟
در واقع، آنها احتمالا هیچ نیازی به همکاری در این زمینه ندارند و از قبل میدانند که اگر قیمت جهانی نفت افزایش یابد، زمان زیادی طول نخواهد کشید تا تولید کنندگان دیگری نظیر شرکتهای نفت شیل آمریکا شروع به بازگشت به بازار کنند.
در واقع، حتی در سطح فعلی قیمتها، یعنی رقم 47 دلاری نفت برنت، نفت تولیدی در آمریکا و کانادا در بازار چین دارای قدرت رقابتی است.
ارزیابیهای جدید موسسه آرگوس مدیا نشان میدهد که نفت خام وست تگزاس اینترمدییت آمریکا و نفت سنگین غرب کانادا که با احتساب هزینههای حمل و نقل به چین تحویل داده میشود، دارای قابلیت رقابتی است.
آلخاندرو بارباجوسا، معاون موسسه آرگوس در این باره گفت، لغو ممنوعیت صادرات نفت خام آمریکا پتانسیل لازم را برای ارسال نفت بیشتر از آمریکا به سمت بازار آسیا فراهم کرده است.
بارباجوسا گفت، نفتی خام آمریکا که از هیوستون به چین ارسال میشود، با محاسبه هزینه حملو نقل، از برخی انواع نفت سبک و شیرین غرب آفریقا و جنوب شرق آسیا ارزان تر است.
وی افزود، نفت سنگین کانادای غربی نیز با قیمتهای فعلی نسبت به برخی انواع نفتهای تولید شده در خاورمیانه نظیر نفت سنگین بصره عراق و محمولههای ارسالی از آمریکای لاتین به چین، قابلیت رقابتی دارد.
از این رو، تولید کنندگانی نظیر عربستان و روسیه در شرایط بدی قرار گرفته اند. اگر آنها از طریق کاهش تولید قیمتها را بالا ببرند، صرفا به فعال شدن مجدد سکوهای نفتی تعطیل شده در نقاط دیگر نظیر آمریکا منجر خواهد شد و نهایتا بار دیگر قیمتها را به ارقام پایینی نظیر 30 دلار سوق خواهد داد.
نظر شما